LiRa VZW, Radioamateurs – Erkend als culturele vereniging

LiRa VZW, de Lierse Radioamateurs, is een cultuurvereniging die erkend is door de stad Lier (We maken deel uit van de socio-culturele verenigingen). Deze erkenning stelt ons in staat om subsidies te ontvangen voor de activiteiten. Als vereniging zetten we ons in voor de jeugd, techniek en communicatie in onze maatschappij.

Reglement Stad Lier – December 2022.

Een van de bijzondere aspecten van LiRa VZW is de beoefening en behoud van de morsecode. Deze oude vorm van communicatie is erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Door de morsecode levend te houden, draagt LiRa VZW bij aan het behoud van dit belangrijke culturele erfgoed.

De steun en erkenning van de stad Lier zijn van onschatbare waarde voor LiRa VZW. De subsidies stellen ons in staat om hun activiteiten en initiatieven voor de jeugd verder te ontwikkelen. Door jongeren te betrekken bij radioamateurisme, moedigt de vereniging hen aan om interesse te tonen in techniek en communicatie.

We streven ernaar om jonge mensen te inspireren en aan te moedigen om de wereld van technologie en communicatie te verkennen. Dankzij de steun van de stad Lier kunnen we onze missie voortzetten en een brug slaan tussen erfgoed, technologie en de toekomst.

De vereniging is de stad Lier dan ook zeer erkentelijk voor de erkenning en de subsidies die ze ontvangen. Samen werken ze aan het bevorderen van jeugdparticipatie en het behoud van ons cultureel erfgoed.

Lid worden van de radioamateurs ! ? Morse leren ? Onze cursussen ? Kom eens langs op onze bijeenkomsten.

 

Reglement Subsidiëring : Externe link