e QSL ON7LR

eQSL staat voor “Electronic QSL” en het is een digitale vorm van de traditionele QSL-kaart die gebruikt wordt door radioamateurs. QSL-kaarten worden gebruikt om bevestiging te geven van een succesvolle communicatie tussen radioamateurs.

Met eQSL kunnen radioamateurs elektronische versies van QSL-kaarten uitwisselen via het internet. Het werkt als volgt: wanneer twee radioamateurs met succes verbinding maken en communiceren, kunnen ze elektronische QSL-kaarten genereren met behulp van speciale software of online diensten. Deze digitale kaarten bevatten informatie over de communicatie, zoals datum, tijd, frequentie en modus.

De eQSL-kaarten kunnen vervolgens worden verzonden naar een centrale online database, zoals eQSL.cc, waar ze worden opgeslagen en gearchiveerd. Elke radioamateur heeft een persoonlijke eQSL-kaartenverzameling die ze kunnen beheren en delen met andere radioamateurs.

Het voordeel van eQSL is dat het snel en efficiënt is. In plaats van fysieke kaarten per post te verzenden, kunnen radioamateurs met een paar muisklikken hun QSL-kaarten elektronisch verzenden en ontvangen. Dit bespaart tijd en kosten.

Het gebruik van eQSL heeft de traditionele QSL-kaarten niet volledig vervangen, aangezien sommige radioamateurs nog steeds de voorkeur geven aan het verzenden en ontvangen van fysieke kaarten. eQSL biedt echter een handige en moderne alternatieve methode om QSL-bevestigingen te verkrijgen en te delen.

Onze QSL Manager, Herman ON4AQC kan u steeds contacteren.