De QSL service van UBA, en LIR QSL Manager

QSL-kaarten zijn kaarten die worden gebruikt door radioamateurs om te bevestigen dat een communicatieverbinding heeft plaatsgevonden. Het woord “QSL” is afgeleid van het Q-code-systeem dat wordt gebruikt in draadloze communicatie. De Q-code “QSL” betekent “heeft u mijn ontvangstbevestiging ontvangen?” en wordt gebruikt om te vragen of de boodschap is begrepen en ontvangen.

Radioamateurs gebruiken QSL-kaarten als een vorm van bevestiging wanneer ze met andere radioamateurs communiceren. Wanneer twee radioamateurs een succesvolle verbinding maken, kunnen ze QSL-kaarten uitwisselen om te bevestigen dat de communicatie heeft plaatsgevonden.

QSL-kaarten bevatten meestal informatie zoals de roepletters van de radioamateur, de datum en tijd van de verbinding, de frequentie of band waarop de verbinding plaatsvond, en soms ook extra details zoals de signaalsterkte en het gebruikte communicatiemiddel (bijvoorbeeld spraak, Morsecode, digitale modi, etc.). De kaarten kunnen ook afbeeldingen, logo’s of andere persoonlijke elementen bevatten die de identiteit van de radioamateur weergeven.

Het uitwisselen van QSL-kaarten is een populaire traditie en een manier voor radioamateurs om hun communicatieverbindingen te documenteren en te herdenken. Veel radioamateurs verzamelen QSL-kaarten als een vorm van trofeeën of om hun prestaties in de radioamateurwereld te tonen.

De UBA QSL Informatie kan u vinden op de website van UBA.

Onze QSL Manager, Herman ON4AQC kan u steeds contacteren.

Belgische post werkt