OT5A SHF Team

Het SHF-team van de Lierse Radioamateurs is een groep enthousiaste radioamateurs die actief deelnemen aan UHF en SHF contesten op frequenties zoals 70, 23, 13 GHz en hoger. Ze vertegenwoordigen hun club met de roepletters OT5A tijdens deze wedstrijden.

De leden van het SHF-team hebben een passie voor hogere frequenties en zijn betrokken bij experimenten, het bouwen van antennes en het verbeteren van hun technische vaardigheden. Ze streven ernaar om de grenzen van communicatie op deze hogere frequenties te verleggen en te laten zien wat er mogelijk is binnen deze uitdagende banden.

Tijdens de UHF en SHF contesten komen de leden samen om hun apparatuur op te zetten en contacten te leggen met andere radioamateurs over lange afstanden. Ze maken gebruik van geavanceerde apparatuur, zoals directionele antennes, krachtige zendontvangers en gevoelige ontvangstsystemen, om signalen te ontvangen en te verzenden op deze hoge frequenties.

De deelname aan deze contesten biedt het SHF-team de mogelijkheid om hun vaardigheden te testen, nieuwe technieken uit te proberen en contacten te leggen met andere radioamateurs die geïnteresseerd zijn in dezelfde frequentiebanden. Ze delen ook graag hun kennis en ervaring met anderen binnen de amateurgemeenschap.

Het SHF-team van de Lierse Radioamateurs is trots op hun inzet en prestaties op het gebied van UHF en SHF contesten. Ze blijven zich ontwikkelen en streven naar verdere vooruitgang op deze hogere frequenties, met als doel om de fascinerende wereld van radioamateurisme op deze banden te verkennen en te bevorderen.