10 Meter band – Shelter en Antenne maintenance

Op zaterdag 3 juni vond bij de Lierse Radioamateurs een veilige demontage plaats van de 10 meter antenne motor. Bart ON4ASB was de ervaren klimmer die verantwoordelijk was voor het afdalen, terwijl Wim en Michel het grondteam vormden.

Voordat de demontage begon, werden de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Bart, als ervaren klimmer, controleerde zorgvuldig zijn uitrusting en zorgde ervoor dat hij goed was vastgemaakt aan het veiligheidsharnas. Het grondteam onderzocht de werkplek en zorgde ervoor dat er geen losse objecten of obstakels waren die een gevaar zouden kunnen vormen tijdens de demontage.

Nu de motor veilig was gedemonteerd, kon de revisie beginnen. Het grondteam inspecteerde zorgvuldig alle onderdelen, repareerde eventuele schade en verving indien nodig defecte onderdelen. Ze werkten nauw samen met Bart, die zijn klimvaardigheden inzetten om te helpen bij de revisie wanneer dat nodig was.

Dankzij de professionele aanpak en het nauwgezette werk van Bart, Wim en Michel, verliep de veilige demontage van de 10 meter antenne motor zonder incidenten.

Op vrijdag 16 Juni demonteerde we de motor. Die blok zat boordevol zand en insecten. Een woestenij van natuurelementen en een uit gedroogde condensator.

Het zal een eenvoudige revisie worden, en vervanging van wat componenten.

Er was iemand die vertwijfelend zei …. Waarom demonteer je die motor ? Daar is niets mee mis. Onze 10m die draait goed.

Je ziet maar….

Hier gingen we allemaal door het dak (30 Juni 2023), even nagenieten van het Top werk !! De snelle droge mannen van 10m shelter !

Dank aan Bart ON4ASB, Michel ON6FH, en Ivan ON12685 ! En vooral dank aan onze sponsor van de materialen DAKTRO

 

 

 

Beste 73 ! Het revisie team.