EMAIL Alias op ON7LR.ORG

In het verleden liet de website ON7LR.ORG onze leden toe om e-mails te ontvangen en te versturen. (Of destijds ook, OT5A.ORG)

Tegenwoordig leven we in een andere tijd en tijdsgeest, waarin we gebonden zijn aan de GDPR-regels met betrekking tot gegevensbewaring, ledenadministratie en dergelijke. Email valt onder de wetgeving van data-retension.

Bij de vernieuwing van de OT5A en ON7LR.ORG-website is besloten om deze functionaliteit uit het verleden los te laten. Tegelijk dienen we vandaag rekening te houden met de GDPR wetgeving en foto materiaal, zichtbaar op de website. (Disclaimer)

Tegenwoordig maken de meeste mensen immers gebruik van een professionele e-mailprovider waar spam en andere problemen op een adequate manier worden behandeld.

De enige functie die we op speciaal verzoek nog kunnen toestaan, is een forward. Dit houdt in dat je eventueel een alias-e-mailadres op het domein ON7LR.ORG kunt krijgen, dat e-mails doorstuurt naar je persoonlijke e-mailadres. Dit brengt echter risico’s met zich mee, omdat het de vereniging blootstelt aan het doorsturen van binnenkomende spam-e-mails naar jouw account. Onze eigen domein-SPAM-filters zijn mogelijk niet perfect.

Het verzenden van e-mails vanuit ons domein is vandaag de dag niet meer aan de orde. We bieden geen webmailfunctionaliteit aan, om de vereniging te beschermen tegen het verzenden van berichten die niet relevant zijn voor onze activiteiten. De WEB-Mail interface is voorhanden, maar we stellen ze niet beschikbaar voor (publiek) leden gebruik.

Wij hopen op uw begrip met betrekking tot de relevante wetgeving. De technische infrastructuur is beschikbaar en operationeel, maar niet langer toegestaan vanuit de VZW LiRa.”

Ik hoop dat dit helpt! Laat het me weten als je nog andere vragen hebt.

 

Het bestuur,

info@on7lr.org  / info@ot5a.org